Business Hi-Tech

Ce naste din virus PC-uri mananca

11.02.2004, 00:00 18

Doomjuice, un nou virus informatic, a dat batai de cap celui mai mare producator de software, Microsoft. Virusul, pe care unii specialisti il considera o varianta de MyDoom, a reusit zilele trecute sa incetineasca parti din site-ul Microsoft.
Ca si periculosul MyDoom care a reusit sa dea jos saptamanile trecute pagina web a companiei SCO, detinatoarea drepturilor asupra sistemului de operare UNIX, Doomjuice se raspandeste prin e-mail.
Daca nu v-ati procopsit deja cu MyDoom atunci puteti sta relativ linistiti pentru ca, Doomjuice cauta in special calculatoarele deja infectate cu primele versiuni ale virusului.
Spre inceputul acestei luni, numarul victimelor pe care le facuse MyDoom se ridica la peste un milion, iar statisticile spun ca la fiecare cinci e-mail-uri trimise unul era virusat.
Doomjuice, denumit de unele companii care ofera solutii de securitate si MyDoom.C, nu are insa o viteza la fel de mare de raspandire precum versiunile A si B ale virusului, tocmai pentru ca vizeaza computerele care au fost deja infectate. Expertii cred ca noua versiune este creata de acelasi autor ca si MyDoom.A, autor ramas nedescoperit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO