Business Hi-Tech

Ce lansează astăzi Vodafone? Cel mai probabil noua gamă de abonamente Red, cu apeluri şi SMS-uri nelimitate

Ce lansează astăzi Vodafone? Cel mai probabil noua...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2013, 08:45 1774

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, ar putea anunţa în această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea pe piaţa locală a gamei de abonamente Red (“Roşu”), disponibile deja pe alte pieţe unde grupul britanic are operaţiuni, care se diferenţiază de celelalte planuri tarifare ale companiei prin faptul că include apeluri şi SMS-uri nelimitate. Compania nu a oferit detalii despre subiectul conferinţei, precizând doar că lansarea este una “specială”. Pe de altă parte, o campanie de teasing lansată de companie în jurul evenimentului a pus accent pe culoarea roşu, ceea ce sugerează că lansarea ar putea avea ca subiect aceste abonamente.

În luna noiembrie a anului trecut Vittorio Colao, CEO al grupului Vodafone, declara în cadrul unei întâlniri cu investitorii că planurile tarifare Red urmează să fie lansate pe toate pieţele din Europa unde compania are operaţiuni. La acea dată familia de abonamente Red era disponibilă în Spania, Italia, Marea Britanie, Germania şi Ungaria. “Aceste abonamente vor fi lansare în întreaga Europă”, afirma Colao.

Care este raţiunea operatorilor de a lansa asemenea planuri tarifare? "Oferindu-le clienţilor abonamente cu voce şi SMS-uri nelimitate reducem ameninţările din partea jucătorilor over the top (care îşi oferă serviciile prin internet), pentru că odată ce ai voce nelimitată şi SMS-uri nelimitate, nu mai există un avantaj uriaş de a utiliza aplicaţii precum WhatsApp sau Skype. Este o propunere foarte valoroasă din partea noastră pentru că simplifică viaţa clienţilor (...)", a explicat Vittorio Colao.
Clienţii, spune şeful Vodafone, ar urma să poată alege între abonamente cu acces nelimitat la voce şi SMS-uri fără un telefon subvenţionat - caz în care preţul va fi mai redus, şi abonamente de acest tip plus un telefon subvenţionat - caz în care tariful va fi mai mare, în funcţie de mobilul ales. Pe lângă această opţiune - de a alege sau nu un telefon subvenţionat - principalul diferenţiator între planurile tarifare va fi legat de accesul la serviciile de internet pe mobil şi de tip cloud. "Toate abonamentele vor include apeluri nelimitate şi SMS-uri nelimitate, însă pachetele de internet pe mobil vor fi diferite între ele, pentru că vor exista niveluri diferite de utilizare şi diferenţieri în ce priveşte viteza serviciilor de date şi accesul la serviciile de tip cloud", a spus Vittorio Colao.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO