Business Hi-Tech

Ce gadgeturi vom putea cumpăra în acest an - GALERIE FOTO

ASUS Eee Slate EP121 - Va fi pus în vânzare în primul trimestru al anului la un preţ de 1.100 de dolari. Are un ecran de 12 inchi şi funcţionează cu Windows 7, cel mai recent sistem de operare al Microsoft.

Ce gadgeturi vom putea cumpăra în acest an

Autor: Magraon Andreea

05.01.2011, 23:50 84

Anul acesta cele mai căutate gadgeturi vor fi tabletele PC,smartphone-urile şi televizoarele 3D şi cele conectate la internet,trend ce va fi stabilit la cel mai mare târg de IT&C din lume -Consumer Electronic Show (CES) - care începe astăzi la Las Vegas.Peste 120.000 de vizitatori sunt aşteptaţi în acest an la târgpentru a vedea şi testa gadgeturile prezentate. Vedetele târguluivor fi tablet PC-urile, în condiţiile în care din ce în ce maimulte companii se pregătesc să lanseze astfel de dispozitive,pentru a face concurenţă Apple iPad, care domină în prezent aceastăpiaţă.


Şefii eMag şi Altex iau pulsul gadgeturilor la CES2011

Radu Apostolescu şi Dan Ostahie, manageri ai celor mai mariretaileri de IT&C de pe piaţa locală, eMag şi Altex, participăîn acest an la CES pentru a vedea care sunt gadgeturile acestui an.Ei sunt printre singurii români reprezentanţi la Las Vegas, încondiţiile în care companiile locale sunt mai puţin interesate săparticipe la renumitul târg de IT&C din Statele Unite.Producătorul local de securitate informatică BitDefender participăîn acest an la CES, dar nu cu stand propriu, ci cu o agendă deîntâlniri. "BitDefender acţionează pe mai multe pieţe, iar cândacţionează pe piaţa SUA, o face prin echipa americană, localizatăîn Florida şi California. La CES mergem cu o echipă care are uncalendar de întâlniri, dar nu participăm cu stand. Participăm custand în SUA, de exemplu, la RSA Conference, care e unul din celemai importante evenimente din lume dedicate securităţii", adeclarat pentru ZF Florin Talpeş, CEO şi fondatorul companiei. Deasemenea, compania locală IT Six Global, care oferă servicii deoutsourcing, IT, găzduire sau testare software, nu a participat laCES, deoarece nu are o componentă de software şi servicii, precumtârgul CeBit de la Hanovra, fiind axat mai mult pe gadgeturi, spuneDan Tusaliu, director de marketing al companiei. Monica Jiman,vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor în Europa de Est alPentalog, furnizori de servicii de consultanţă şi dezvoltaresoftware, a motivat absenţa din acest an de la CES prin faptul căobiectivul companiei este de a se extinde pe piaţa europeană şiasiatică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO