Business Hi-Tech

Ce este iPad-ul pentru oameni de afaceri fără o suită Microsoft Office? Un start-up s-a gândit şi la asta

Ce este iPad-ul pentru oameni de afaceri fără o suită Microsoft Office? Un start-up s-a gândit şi la asta

Autor: Adrian Voicu

12.01.2012, 13:18 2311

Au existat multe aplicaţii de tip Office pentru iPhone sau iPad, dar niciuna nu a părut să mulţumească utilizatorii care s-au obişnuit să folosească şi la serviciu şi acasă suita de la Microsoft.

Un startup, CloudOn, pare să se fi gândit şi la asta, realizând o aplicaţie care oferă acces complet la programele Word, Excel şi Powerpoint, dar şi la stocarea în cloud. Aplicaţia dezvoltată de mica companie suportă documente Microsoft Office 2010 pe iPad şi iPad 2.

Windows 7 pentru tabletele iPad? Acum este posibil

Scoasă pe piaţă miercuri, aplicaţia/serviciul a fost vândută aproape imediat, compania, publicând un comunicat în care a declarat că este uimită de succesul de care s-a bucurat.

"Din păcate, nu am anticipat că mii de oameni vor gravita în jurul serviciului oferit în doar câteva ore. Deşi am plănuit să facem faţă la un număr mare de utilizatori, interesul generat a fost peste aşteptările noastre şi am avut unele probleme cu platforma din această cauză", se arată în comunicatul CloudOn.

Şi, deşi au fost raportate unele erori legate de interfaţa Office, care a trebuit adaptată pentru folosirea pe tabletă, multe voci laudă noul serviciu, considerându-l îndeajuns de bun pentru a-i convinge pe utilizatori să facă trecerea de la un calculator personal sau laptop la tabletă pentru lucrul de zi cu zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO