Business Hi-Tech

Căutările Microsoft au luat sfârşit: noul CEO din România este grec şi vine din Cipru

Kostas Loukas

Kostas Loukas

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2013, 14:14 1529

Kostas Loukas, fost şef al Microsoft Grecia, care din ianuarie 2012 era CEO al Microsoft Cipru şi Malta, este începând de astăzi noul director general al subsidiarei companiei americane din România, potrivit unui anunţ al companiei.

“Microsoft anunţă numirea lui Kostas Loukas în funcţia de Director General al Microsoft România. Kostas se alătură Microsoft România pentru a conduce transformarea companiei către un business de device-uri şi servicii în ţară”, potrivit comunicatului Microsoft.

Loukas are o experienţă de 8 ani la Microsoft în poziţii de management general, marketing, operaţiuni şi finanţe.

El şi-a început cariera la Microsoft Grecia în rolul de Controlor Financiar în 2005, după care timp de trei ani a ocupat rolul de director financiar şi administrativ. În 2009, timp de un an, Kostas Loukas a fost director general interimar al Microsoft Grecia şi în 2010 a fost numit director de marketing şi operaţiuni în cadrul aceleiaşi companii. Începând cu luna ianuarie 2012, el a condus afacerile Microsoft pentru Cipru şi Malta.

Înainte de a fi recrutat de Microsoft, Loukas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, având mai multe roluri manageriale. Cariera sa include şi o perioadă petrecută la P&G, rol în care a sprijinit echipe de marketing şi de vânzări din perspectiva unui specialist în finanţe.

El a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale în Finanţe la London School of Economics şi este licenţiat în Economie de Universitatea din Atena.

“Sunt onorat de oportunitatea de a conduce Microsoft România, companie recunoscută pentru talentul şi succesul oamenilor - atât în cadrul Microsoft, cât şi în piaţa locală”, a declarat Loukas.

„Kostas aduce în acest rol o experienţă impresionantă, prin rolurile avute anterior în Microsoft şi în alte companii multinaţionale. Pentru a identifica cea mai potrivită persoană pentru acest rol, am efectuat o căutare extinsă, în rândul unor candidaţi foarte bine pregătiţi, atât din România cât şi din afara ţării, din Microsoft şi din afara companiei şi suntem încântaţi de rezultatul final. (…) credem că România este o ţară a oportunităţilor - anunţul de astăzi reflectă încrederea noastră în strategia pentru România (…)”, a declarat Don Grantham, Preşedinte al Microsoft Central & Eastern Europe.
Kostas Loukas îşi va prelua astăzi funcţia şi se va muta împreună cu familia în Bucureşti în mai 2013, a anunţat compania.

Schimbarea de CEO de la Microsoft România are loc după ce fostul şef, Ronald Binkofski, a preluat la începutul acestui an conducerea operaţiunilor din Polonia a producătorului american de software.

Ronald Binkofski şi-a început mandatul la conducerea Microsoft România pe data de 20 octombrie 2010, după ce l-a înlocuit pe anteriorul director executiv, românul Călin Tatomir, care conducea operaţiunile locale ale grupului din anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO