Business Hi-Tech

Cautarea video, teren de lupta pentru gigantii Internetului

27.01.2005, 00:00 18

Cel mai mare motor de cautare pe Internet, Google, a lansat la scurt timp dupa rivalul sau Yahoo, un serviciu care permite utilizatorilor sa afle informatii despre programele TV - filme, emisiuni, stiri, etc. - direct din continutul multimedia digital, sub forma de imagini si text.
Practic, internautii vor putea afla ultimele declaratii facute la televizor de cei mai populari jucatori de fotbal, iar gospodinele vor afla ce a mai facut personajul din telenovela favorita atunci cand au ratat un episod. Cautarea se desfasoara insa deocamdata in resursele unui numar limitat de posturi. Practic cuvintele cheie le reprezinta titrarile sau informatiile text introduse pe banda in timpul programelor TV. Google ofera acces la programele posturilor publice americane, plus Fox News, NBA si C-Span. La randul sau, Yahoo ofera acces la Bloomberg, BBC si BSkyB.
"Practic ceea ce au fact pentru web, vor face de acum inainte si pentru televiziune", a apreciat un analist. Oficialii Google au estimat ca un astfel de serviciu poate chiar sa sporeasca audienta unor emisiuni sau filme difuzate la TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO