Business Hi-Tech

"Caţi turişti trebuie să mai piardă banii pe vacanţe ca autorităţile să facă ordine în acest sector?"

"Caţi turişti trebuie să mai piardă banii pe vacanţe...

Autor: Mirabela Tiron

24.02.2017, 00:04 287

Direcţia Generală de Control şi Autorizare din Turism menţionează 1.156 de acţiuni de control la agenţiile locale anul trecut, dar rezultatele de pe "hartie" nu se văd în realitate, dat fiind că randul turiştilor păbugiţi a fost îngroşat deja de cei de la a treia agenţie locală.

După aproape trei săptămani de cand turiştii au sesizat că agenţia de turism Fun Trip World i-a lăsat fără vacanţe, Ministerul Turismului a anunţat că a retras licenţa agenţiei, după ce, anterior, descoperise că firma nu mai lucrează la sediul pentru care a fost emisă licenţa. 

Acesta este al treilea caz de agenţie care îşi lasă turiştii fără vacanţe, după ce anul trecut Genius Travel şi Mareea Comtur îşi anunţau clienţii să nu mai plece în vacanţă că nu li se mai onorează pachetele cumpărate. 

Autorităţile dau dovadă de aceeaşi reacţie întarziată ca şi în primele două cazuri de insolvenţă înregistrate anul trecut. Nici după accidentul din Muntenegru din 2013, în care şi-au pierdut viaţa 18 turişti romani, iar 29 au fost răniţi (turiştii se aflau într-un circuit cu  autocarul prin Mareea Comtur), nici după cazul Genius Travel,  în turism autorităţile nu au schimbat nimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO