Business Hi-Tech

Câţi bani se fac pe YouTube: Platforma video a generat venituri de 15,2 miliarde de dolari pentru Alphabet

Câţi bani se fac pe YouTube: Platforma video a generat...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

04.02.2020, 16:56 271

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, a anunţat că platforma Youtube a generat venituri în valoare de 15,2 miliarde de dolari în 2019, aceasta fiind prima dată când compania a oferit detalii financiare despre platforma sa video, scrie Euronews.

Informaţia a fost dezvăluită cu ocazia publicării rezultatelor financiare ale Alphabet pentru trimestrul patru din 2019. Alphabet a informat că Youtube a adus venituri de 4,7 miliarde în ultimele trei luni din anul anterior. Sumele nu includ veniturile din alte surse precum abonamentele lunare la serviciile sale Youtube TV sau Youtube Premium. Veniturile pe tot anul generate de Youtube aproape s-au dublat în termen de doi ani de la 8,15 miliarde de dolari în 2017.

Ruth Porat, directorul financiar al Alphabet, a spus într-o conferinţă cu investitori şi analişti că noile detalii sunt publicate pentru a oferi o imagine de ansamblu pe diferitele linii de business ale companiei.

Google a cumpărat platforma video în 2006, transformând-o în aceşti ani în cel mai dominant jucător de pe piaţa serviciilor de video internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO