Business Hi-Tech

Cătălin Chiş, CEO, Active Power Solutions: Dacă solicitările iniţiale pe care le-am avut au fost în zona de videoconferinţe şi telecomunicaţii, am început să avem din ce în ce mai multe discuţii despre digitalizare, în special cu IMM-urile

Videoconferinţa ZF Mobilio `20

Cătălin Chiş, CEO, Active Power Solutions: Dacă...

Autor: Alex Ciutacu

22.04.2020, 14:17 404

Companiile din România, atât cele româneşti, cât şi cele multinaţionale, au încercat să găsească diverse răspunsuri în ultimele două luni în faţa restricţiilor impuse de criza medicală, iar dacă intenţiile lor s-au îndreptat către produse de videoconferinţă în primă fază, companiile româneşti discută acum despre digitalizare cu furnizorii de tehnologie, a explicat Cătălin Chiş, CEO al Active Power Solutions (APS), în cadrul Videoconferinţei ZF Mobilio 2020.

„Dacă în primă fază solicitările cele mai multe pe care le-am avut au fost în zona de videoconferinţe şi telecomunicaţii, am început să avem tot mai multe discuţii din perspectiva digitalizării, în special cu IMM-urile şi cu administraţiile locale”, a spus Cătălin Chiş, în timpul evenimentului.

El a discutat despre diferenţa dimensiunii răspunsului de la caz la caz, întrucât multinaţionalele au avut mai multe resurse decât IMM-urile şi s-au mişcat mai repede decât statul.

„Este foarte interesantă schimbarea şi transformarea de astăzi. Am observat viteze şi focus diferit în abordarea situaţiei. De exemplu, un IMM în prima fază a crizei pandemice s-a uitat atent la costurile de operaţionalizare, cash flow, mecanisme de finanţare şi încet, încet, a început să îşi îndrepte atenţia către un nou model de business sau către ceea ce numim astăzi digitalizare. Din cauza lipsei de resurse viteza a fost diferită. O companie multinaţională – viteza de implementare şi adaptare a fost icredibilă. S-a adaptat la tot ce înseamnă produs, piaţă, suport, contribuţii în societate, extrem de repede. Dacă ne uităm la stat – focusul a fost către rezolvarea crizei medicale. Încet, încet apar şi idei legate de criza economica care va urma, dar s-au uitat prima data la partea medicală. E interesant să ne uităm la fiecare actor în acest spectru”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO