Business Hi-Tech

Cât timp pierdem la job pe Facebook sau Twitter?

 Cât timp pierdem la job pe Facebook sau Twitter?

Autor: Ştefan Vrabie

23.05.2011, 12:06 627

Toate instrumentele sociale mediapuse la dispoziţia utilizatorului de reţele de socializare nucreează un randament mai eficace pentru business-ul unei companiiaşa cum se credea, conform unui studiu harmon.ie făcut de uSamp,citat de PCWorld.com.

În mod cert, există şi avantajeputernice pentru companiile care se folosesc de reţele desocializare la locul de muncă, dar există şidezavantaje.

Studiul harmon.ie, realizat defirma de cercetare uSamp concluzionează că "proliferareacolaborării şi a instrumentelor sociale menite să sporeascăproductivitatea, de fapt constă în milioane de dolari pe carecompaniile le pierd pe an".

Potrivit harmon.ie, "aproape 60%din întreruperile de la lucru se datorează utilizăriiinstrumentelor social media precum un email, reţelele sociale,mesajele text sau instant (Messenger). De fapt, 45% din angajaţilucrează numai 15 minute sau mai puţin fără a fi întrerupţi şi 53%pierd cel puţin o oră pe zi din cauza diferitelor tipuri dedistragere".

Acest studiu arată o imagine aunui loc de muncă extrem de distras, ironia fiind: tehnologiainformaţiei care în mare parte a fost creată pentru a economisitimp, este de fapt contrariul. În tocmai, instrumentele pe care nebazăm la locul de muncă pentru a fi mai eficienţi interferează cuaceastă misiune. Ceea ce psihologii numesc "tulburare compulsivăonline" pentru viaţa noastră personală, acum întâlnim acelaşifenomen şi în mediul de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO