Business Hi-Tech

Cât de mult s-au cuminţit europenii de teama coronavirus? România se situează pe locul patru după Spania, Italia şi Portugalia la lipsa de mişcare. Românii purtători de dispozitive Fitbit au făcut săptămâna trecută cu 24% mai puţini paşi

Cât de mult s-au cuminţit europenii de teama...

Autor: Cristina Roşca

26.03.2020, 16:09 2268

Spania, Italia, Portugalia şi România sunt ţările unde populaţia şi-a redus cel mai mult mişcarea în contextul pandemiei actuale, semn că locuitorii acestor ţări stau mai mult acasă şi respectă îndemnul autorităţilor, arată un raport al companiei americane Fitbit, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile.

Datele relevă că în săptămâna încheiată pe 22 martie românii au făcut cu 24% mai puţini paşi ca în săptămâna anterioară, faţă de 38% declin în cazul spaniolilor şi 25% în cazul italienilor şi al portughezilor. Nemţii pe de altă parte au făcut cu 7% mai puţini paşi, iar britanicii cu 8%, semn că mobilitatea nu a fost puternic afectată.

Săptămâna trecută a fost cea de-a 12-a săptămână monitorizată de Fitbit şi se remarcă o evoluţie majoră la nivelul mai multor state, inclusiv în cazul României unde abia acum o lună au început primele scăderi timide ale numărului de paşi monitorizaţi, mai exact un declin de 1%. Un impact semnificativ al măsurilor luate de autorităţi se observă abia săptămâna trecută în România şi de altfel în cazul mai multor ţări, mai puţin Italia unde săptămânile 11 şi 12 sunt aproape la egalitate în datele Fitbit. În cazul Italiei însă situaţia este mult mai gravă atât ca număr de cazuri cât şi ca decese. Mai mult, autorităţile au luat măsuri dure înaintea altor guverne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO