Business Hi-Tech

Caseta pierdută de 27 de ani cu speech-ul lui Steve Jobs care dezvăluie un lucru surprinzător despre iPad

Caseta pierdută de 27 de ani cu speech-ul lui Steve Jobs care dezvăluie un lucru surprinzător despre iPad

Autor: Octavian Calei

06.10.2012, 19:11 3524

O înregistrare rară a unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de la o conferinţă susţinută de Steve Jobs în 1983, descoperită recent, dezvăluie faptul că regretatul CEO Apple avea în plan încă de pe-atunci crearea iPad-ului, scrie siteul TheNextWeb.com.

"Strategia Apple este foarte simplă. Vrem să facem un computer mare să încapă într-o carte pe care s-o poţi lua cu tine şi pe care să înveţi să-l foloseşti în 20 de minute. Acesta este scopul nostru şi asta vrem să realizăm în următorii 10 ani. Şi vrem să-l facem cu o conexiune radio integrată, astfel încât să nu fii nevoit să-l legi cu fire la nimic, şi să poţi comunica cu toate marile baze de date şi cu alte computere", spunea Jobs în 1983.

Conform acestei declaraţii, menirea companiei Apple a fost crearea iPad-ului, acel "computer într-o carte", pe care l-a realizat 27 de ani mai târziu. Ceea ce este uimitor, este faptul că Jobs s-a gândit la acest dispozitiv aşa devreme şi l-a fixat ca ţintă pentru Apple cu 27 de ani dinainte.

Steve Jobs vorbea atunci despre strategia companiei, cum vânzările de calculatoarele business vor finanţa Apple pentru a produce computere din ce în ce mai mici, până când vor ajunge să "încapă într-o carte şi să se vândă sub preţul de 1.000 de dolari".

Caseta cu înregistrarea conferinţei susţinute la Centrul de Inovaţie a Designului conţine mai multe subiecte inovatoare abordate de către vizionarul Jobs, tehnologii şi facilităţi care astăzi sunt răspândite la scală globală şi care ne-au influenţat decisiv viaţa: comunicarea wireless între calculatoare, Internetul, App Store-ul, Google StreetView (serviciul prin care se pot explora străzile în mod fotografic - n.r.), calculatoarele portabile, ecranele touch, tablete de design pe calculator sau recunoaşterea de către computere a comenzilor vocale. Deşi au trecut mai bine de 20 de ani de când a prezis toate aceste lucruri, ele au devenit realitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO