Business Hi-Tech

Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat Gapminder, fond de investiţii local, în finanţarea platformei de marketing conversaţional Cartloop

Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat...

Autor: Cristina Bellu

08.10.2020, 12:42 101
Firma de avocatură Stratulat Albulescu a asistat fondul de investiţii local GapMinder Venture Partners, care vizează startup-uri de software şi servicii IT din România şi Europa de Est şi Centrală, în procesul de finanţare cu 300.000 de euro a platformei de  marketing conversaţional Cartloop.
 
Echipa a fost coordonată de Cristina Man, Managing Associate, cu o experienţă semnificativă atât pe piaţa fondurilor cu capital de risc, cât şi în sectorul Tehnologie, şi de  Elena Stan, Senior Associate, care s-a ocupat de toate aspectele legate de proprietate intelectuală.
 
Cartloop, un start-up din Oradea care a lansat în aprilie o platformă de marketing con­versaţional folosită deja de sute de magazine online din SUA, Canada, Marea Britanie şi Austra­lia, a atras recent o primă finanţare în valoare de 300.000 de euro de la fondul de investiţii local Gapminder, sumă cu care are în plan să dezvolte în continuare produsul şi să lanseze a doua versiune în circa 8-12 luni.
 
Platforma Cartloop este dispo­nibilă în prezent ca aplicaţie pentru comercianţii care au magazinele online create pe platforma de e-commerce Shopify, însă aceasta se va integra în viitor şi cu alte platforme internaţionale de e-commerce precum Presta Shop sau Magento.
 
GapMinder este un fond de capital de risc destinat să investească atât în companiile de tip start-up, cât şi în dezvoltarea tehnologiei în întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), care se extind atât pe plan local, cât şi internaţional. Fondul de investiţii se concentrează pe tehnologie şi servicii, diversitate şi, de asemenea, pe obiectivele sale orientate către produse. GapMinder investeşte de obicei în companii în prima fază de investiţii (seria A), seed şi pre-seed (accelerare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO