Business Hi-Tech

Care vor fi temele de discuţie de la ZF Digital ’13, evenimentul care pune sub lupă industria IT&C

Care vor fi temele de discuţie de la ZF Digital ’13,...

Autor: Adrian Seceleanu

14.10.2013, 21:21 285

Timp de două zile, în 22-23 octombrie, Ziarul Financiar va analiza alături de unii dintre cei mai importanţi actori din piaţa IT&C - de la giganţii pieţei locale de comunicaţii până la start-up-uri din online şi jucători din piaţa de software - evoluţiile şi perspectivele economiei digitale.

Pe segmentul serviciilor de comunicaţii, directorii executivi ai Cosmote & Rom­telecom, Orange şi UPC, cărora li se alătură directorul financiar al Vodafone vor discuta - pentru prima oară într-o asemenea formulă - despre evoluţiile din industrie şi despre planurile pentru anul 2014. Acordul de network sharing dintre Orange şi Vodafone, impactul scăderii brutale a tarifelor de interconectare asupra investiţiilor, dar şi cât de probabilă ar fi o consolidare a pieţei se vor număra printre temele abordate în cadrul panelului.

Evoluţiile de pe piaţa de echipamente de comunicaţii vor fi discutate cu reprezentanţii a trei jucători-cheie de pe piaţa de profil: Florin Petolea - şeful Alcatel-Lucent Româ­nia, Giovanni Dalla-Vedova, Sales Manager - Ericsson Romania şi Vlad Doi­caru, integrated accounts director - Hua­wei. Cum va afecta scăderea tarifelor de interconectare businessul acestor companii? Dacă operatorii de telecomunicaţii îşi vor reduce investiţiile îşi vor continua expansiunea centrele de cercetare & dezvoltare ale celor trei producători? Ce bugete şi-au calculat pentru anul viitor producătorii de comunicaţii?

Radu Georgescu - antreprenorul din IT care se află în spatele celei mai mari tranzacţii din acest an - vânzarea companiei Avangate către un fond de investiţii din San Francisco (Silicon Valley) va avea una dintre puţinele sale intervenţii publice în cadrul ZF Digital ’13 - în deschiderea unor dezbateri despre antreprenoriat, la care participă de asemenea unul dintre cele mai „grele“ nume din IT-ul românesc, Florin Talpeş - CEO al Bitdefender, antivirusul pornit din România care are sute de milioane de utilizatori la nivel global.

Evoluţiile de pe piaţa locală de soft pentru companii vor fi abordate împreună cu Liviu Drăgan, CEO al Totalsoft - unul dintre cei mai mari jucători locali din IT&C.

Cât va mai continua explozia tabletelor şi ce PC-uri mai cumpără românii? Răspunsurile vor veni de la Aurel Neţin, şeful Le­novo România şi Bulgaria, Bogdan Iftemie - directorul de vânzări al Acer, dar şi de la Ionuţ Gaotă - Microsoft.

Prima zi a ZF Digital ’13 se va închide cu unul dintre cele mai interesante paneluri ale evenimentului, în cadrul căruia directorii e-commerce ai Metro şi Carrefour, vor evalua alături de şefii NETOPIA mobilPay, 2Parale şi PayU potenţialul de dezvoltare al comerţului electronic local.

Cum va evolua piaţa locală de servicii TV şi ce impact au noile tehnologii? Este una dintre întrebările la care vor răspunde Costi Mocanu (Voyo), Cătălin Clemente (Seenow), Robert Redeleanu (UPC), dar şi Dan Bulucea (Google), Adriana Năstase (Schoenherr). La discuţie va participa şi Julien Ducarroz - directorul comercial al Orange, unul dintre cei mai puternici executivi de pe piaţa locală de telecom, în condiţiile în care compania a intrat în acest an pe piaţa TV.

Pe lângă piaţa de servicii cloud, în a doua zi de ZF Digital ’13 va fi abordată şi evoluţia smartphone-urilor şi a echipamentelor mobile, dar şi a social media.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO