Business Hi-Tech

Canadienii de la BlackBerry se gândesc să iasă de pe bursă

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

11.08.2013, 20:18 519

Acţiunile companiei BlackBerry au crescut cu 5,7%, la 9,76 dolari, după ce surse citate de agenţia Thomson Reuters au declarat că producătorul canadian de telefoane mobile intenţionează să se delisteze de pe bursa americană, scrie Bloomberg.

Directorul executiv al BlackBerry, Thorsten Heins, şi consiliul de administraţie analizează posibilitatea ieşirii de pe bursă pentru că astfel ar avea mai mult spaţiu de manevră putea a rezolva problemele companiei fără ca publicul să ştie toate detaliile. De la începutul anului până în prezent preţul acţiunilor BlackBerry a scăzut cu 18%.

Înainte ca Heins să devină CEO-ul BlackBerry în ianuarie 2012, compania era în discuţii cu fondul de investiţii Silver Lake Management pentru o posibilă delistare de la bursă, conform unei surse apropiate situaţiei, însă cele două părţi nu au putut să ajungă la un acord în privinţa valorii. De atunci, reprezentanţii celor două companii nu s-au mai întâlnit pentru discuţii.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO