Business Hi-Tech

Călin Bârseti a demisionat de la Asseco şi a fost înlocuit de Nicoleta Macovei

Nicoleta Macovei. Fotograf: Victor Ciupuliga

Nicoleta Macovei. Fotograf: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Seceleanu

30.04.2015, 00:04 1592

Călin Bârseti, director executiv al diviziei de integrare şi administrator al subsidiarei locale a integratorului polonez de IT Asseco, a demisionat la începutul acestui an din funcţiile deţinute în cadrul companiei, conform unui document publicat în Monitorul Oficial.

„Se ia act de demisia dlui Călin Bârseti, începând cu  data  de 1 ianuarie  2015,  din  funcţia  de  membru  al Consiliului  de administraţie  (Director  Executiv  Divizia Integrare),  pre­cum şi din funcţia de administrator al Societăţii”, conform sursei citate.

Bârseti ocupa poziţia de director de integrare pentru 11 ţări din cadrul Asseco şi a ocupat anterior şi funcţia de CEO al subsidiarei locale a grupului polonez.  O prezenţă discretă, el cunoaşte multe dintre culisele industriei locale de IT, în condiţiile în care a fost anterior director de vânzări al integratorului IT Net Consulting. Subsidiara Asseco din România a fost creată prin achiziţia şi integrarea companiilor locale Net Consulting şi Fiba Software. Integratorul IT Asseco SEE România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 28,1 mil. euro, în creştere cu 13% faţă de 2013.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Călin Bârseti a fost în­locuit în Consiliul de Administraţie de Nicoleta Macovei, ca­re a preluat şi poziţia de director executiv integrare. Pre­şe­dintele CA-ului Asseco în România şi CEO-ul com­paniei este Vladimir Aninoiu. Asseco SEE România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 28,1 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2013. Profitul net al companiei s-a ridicat la 1,1 mil. euro, cu aproximativ 2% mai mult faţă de anul precedent. Asseco SEE România este parte a gru­pului Asseco South Eastern Europe, cu activităţi în Serbia, Croaţia, Ro­mânia, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Re­publica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO