Business Hi-Tech

Businessul Metrorex, gestionat cu Oracle

01.04.2008, 21:40 41

Metrorex, operatorul retelei de metrou din Bucuresti, va implementa aplicatii software furnizate de Oracle Romania pentru gestionarea proceselor de business ale companiei, ca parte a unui proiect de implementare a unui sistem informatic integrat, in valoare de aproximativ 15 mil. euro.
Arhitectura soft Oracle include module care asigura managementul financiar, investitii, intretinere, resurse umane, salarii, traininguri, formare profesionala, consolidare financiara, bugetare si planificare, managementul relatiei cu clientii, evidenta contractelor.
Compania americana EPS, care a castigat anul trecut proiectul de implementare a unui sistem IT integrat la Metrorex, va lucra la acest proiect cu patru subcontractori, pe langa subsidiara sa din Romania. Astfel, cei patru subcontractori ai EPS pentru proiectul de la Metrorex sunt Siveco, Intrarom, Logic IT Consult si Oracle Romania. La licitatia castigata de EPS participasera initial si Intrarom si Siveco, in cadrul unui consortiu. Cele doua firme nu au mai depus oferta in cea de-a doua etapa a procedurii de negociere competitiva derulata de Metrorex. Lupta pe contract s-a dus intre EPS si S&T Romania.
Licitatia organizata de Metrorex a vizat implementarea unui sistem IT complex, conform oficialilor companiei.
Proiectul a continut mai multe pachete, respectiv infrastructura comunicatii si hardware, sistem de gestiune a bazelor de date, aplicatii software (ERP), sistem de management centralizat si al documentelor, interfete cu alte sisteme implementate in cadrul Metrorex, servicii si asistenta tehnica post-implementare si instruire utilizatori. Nu a fost o competitie intre doua sau mai multe solutii ERP" a declarat pentru ZF Mariana Petre, director IT si de comunicare al Metrorex.
"Finantarea contractului va fi asigurata in cadrul sumelor aprobate din cheltuieli de capital - surse proprii si buget de stat. Durata indeplinirii contractului este de maximum 24 luni, iar plata se face pe toata durata contractului pe baza receptiilor. Implementarea se va face de catre subcontractori cu sprijinul personalului IT existent in Metrorex care - desi este insuficient, nu poate fi crescut datorita restrictiilor impuse de resursele bugetare", a adaugat Mariana Petre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO