Business Hi-Tech

British American Tobacco, după atacul asupra unei platforme deţinute de companie : Nicio informaţie cu caracter sensibil nu era stocată pe server

British American Tobacco, după atacul asupra unei...

Autor: Departamentul Economic

06.12.2019, 19:42 316

British American Tobacco asigură consumatorii, referitor la atacul cu malaware de tip ransomware asupra unei platforme deţinute de companie, că nici o informaţie cu caracter sensibil nu era stocată pe serverul respectiv.

„În data de 25 noiembrie, ora 15:42, am fost notificaţi de către CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) în legătură cu o potenţială breşă de securitate a unuia dintre serverele noastre aferente platformei Youniverse”, a transmis un reprezentant al British American Tobacco, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că au fost luate acţiuni imediate pentru ca breşa să fie închisă şi toate măsurile de securitate pentru a se asigura că au fost respectate reglementările privind protecţia datelor.

„Am acţionat imediat pentru a ne asigura că breşa este închisă, am luat toate măsurile de securitate necesare şi am urmat toţi paşii legali pentru a ne asigura că au fost respectate reglementările în domeniul protecţiei datelor. Investigăm cauzele acestei breşe astfel încât să luăm măsuri de securitate suplimentare, dacă se va dovedi necesar. Dorim să ne asigurăm consumatorii că nicio informaţie cu caracter sensibil, aşa cum sunt acestea definite de către Regulamentul General de Protecţie a Datelor, nu era stocată pe acest server”, conchide reprezentatul companiei.

Platforma românească YOUniverse.ro, deţinută de compania British American Tobacco, a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware şi o scurgere de date, informează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securiitate Cibernetică CERT - RO.

Datele se aflau într-o bază nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. Specialiştii au descoperit că hackerii au obţinut deja accesul la date şi au lăsat o notă de răscumpărare în care ameninţau cu ştergerea datelor de pe server, dacă nu le sunt îndeplinite condiţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO