Business Hi-Tech

Brinel: proiectele de infrastructura IT au compensat scaderea de pe retail

Brinel: proiectele de infrastructura IT au compensat scaderea de pe retail

Marcel Borodi, CEO & actionar majoritar al grupului Brinel: E o adevarata avalansa de oferte de achizitie - toata lumea vrea sa cumpere inainte de ziua Z a aderarii. Am purtat discutii cu firme straine si fonduri de investitii, dar nu vindem.

02.10.2006, 19:06 19

Grupul clujean de companii IT Brinel, cu activitati in asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de soft si furnizarea de solutii IT, a ajuns la opt luni la o cifra de afaceri de 12 mil. euro si estimeaza ca va incheia anul cu un business total de aproximativ 20 mil. euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut, a declarat pentru ZF Marcel Borodi, CEO si actionar majoritar al firmelor din grup.
Anul trecut, firmele controlate de Borodi au inregistrat, cumulat, o cifra de afaceri de 16 mil. euro. Cea mai importanta firma din grup, Net Brinel, a avut anul trecut un profit net de 413 mii de euro, la un business de 13,1 mil. euro, conform datelor despre companie disponibile pe pagina web a Ministerului Finantelor.
"In acest an, cele mai puternice cresteri procentuale vor fi inregistrate pe furnizarea de solutii IT de business. Insa, din punct de vedere valoric nu este vorba de sume colosal de mari", a spus Marcel Borodi. "Cand este vorba de acest tip de proiecte, aproape totul depinde de oameni, iar experienta acestora nu poate creste pe loc, spectaculos", a explicat el.
Proiectele de infrastructura au detinut in acest an cea mai mare pondere, ca valoare, in businessul firmelor din grupul Brinel, a declarat Borodi.
"Proiectele de infrastructura IT au crescut chiar peste asteptarile noastre, cele mai frecvente solicitari venind din partea unor companii din mediul privat. Totusi, si companii publice, din zona furnizorilor de utilitati, si-au accelerat investitiile in infrastructura. Cum noi detinem si un business de asamblare de computere, aceste deal-uri au compensat scaderea inregistrata pe retailul de PC-uri", a mai spus oficialul Brinel.
Marius Borodi, 43 de ani, spune ca a fost contactat si a purtat mai multe discutii legate de posibilitatea de a vinde grupul de companii pe care l-a fondat acum 15 ani.
"Au fost mai multe propuneri, dar nu unele pe care sa le luam in calcul. Au fost discutii cu unele fonduri de investitii, dar lucrurile au fost mai degraba in zona tatonarilor, avand in vedere marja de profit din industria noastra. Am purtat discutii si cu agenti ai unor companii straine - de regula companii de consultanta, dar acestea nu s-au concretizat. Nu vrem sa vindem acum, avem inca multe de spus pe piata si putem creste in continuare apeland la finantari bancare", a declarat pentru ZF omul de afaceri.
"E o adevarata avalansa de oferte de achizitie - toata lumea vrea sa cumpere inainte de ziua Z a aderarii", a comentat Borodi. El detine pachetul majoritar de actiuni la toate companiile din grup.
Conform estimarilor lui Marcel Borodi, grupul de companii va inregistra si anul viitor o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri, pana la valoarea de 25-26 mil. euro.
"De regula, incercam sa mergem pe o crestere de 30%, plus-minus 5%. Vom miza in continuare pe extinderea prezentei locale a companiei, fie organic, fie prin achizitia unor companii mai mici", a spus oficialul de la Brinel.
Grupul de companii Brinel are acum aproximativ 160 de angajati. "Nu cred ca vom inregistra in perioada urmatoare evolutii spectaculoase din acest punct de vedere. Va creste echipa de la solutii de business cu inca 14 oameni, un numar aproximativ egal urmand sa fie angajat la divizia de infrastructura. Insa cresterea va fi normala. Cu tot cu eventuale preluari, nu cred ca vom depasi 200 de angajati pana la sfarsitul anului urmator", a adaugat Marcel Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO