Business Hi-Tech

Brinel investeste 1 mil. euro in preluarea si dezvoltarea firmei sibiene de soft Promedia

21.05.2007, 18:03 20

Grupul clujean de companii IT Brinel, cu activitati in asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de soft si furnizarea de solutii IT a achizitionat pachetul majoritar al companiei de soft Promedia Sibiu in cadrul unei tranzactii ce va atinge valoarea de un milion de euro, incluzand si investitiile care vor fi realizate in acest an in dezvoltarea Promedia.
Reprezentantii Brinel sustin ca vor investi puternic in dezvoltarea Promedia, care are in prezent sapte salariati si detine un sediu in Sibiu de aproximativ 195 mp.
Conform strategiei Brinel, Promedia va avea pana la sfarsitul acestui an 15-20 de angajati si va fi functiona intr-un un nou imobil, care urmeaza sa fie achizitionat.
De altfel, grupul Brinel, a carui extindere a inceput cu achizitionarea in 1996 a Centrului de Informatica "CIM" Cluj si a continuat in 2002- 2003 prin achizitionarea Ro et Co International si Informatica din Oradea, specializate in dezvoltarea de software, a anuntat ca intentioneaza sa mai achizitioneze o companie la Brasov, suma disponibila fiind tot un milion de euro.
"Am luat decizia de a ne extinde activitatea in Sibiu ca pe un pas strategic pentru Brinel. Credem ca piata din Sibiu are potential si ne va aduce venituri importante in urmatorii doi ani, de aceea simtim o oarecare frustare ca nu am inceput mai repede colaborarea cu firma Promedia si am pierdut astfel niste pasi pe care acum trebuie sa ii recuperam", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel.
Printre prioritatile Brinel se numara integrarea echipei din Sibiu in cadrul grupului si dezvoltarea profesionala a angajatilor Promedia. "Vrem sa avem in Sibiu o replica a diviziei de solutii din compania Brinel, iar acest lucru poate fi accelerat prin achizitia unei companii care intelege piata si are competente si atitudini asemanatoare grupului Brinel. Pentru noi Promedia Sibiu a fost solutia ideala si ne dorim sa avem impreuna o evolutie dinamica", a mai spus Borodi.
Reprezentantii Brinel au spus ca se asteapta ca, datorita gradului ridicat de dezvoltare a Sibiului, in cel mult doi ani cifrele de afaceri sa fie comparabile cu cele realizate in Oradea si Cluj. In 2007 Brinel se asteapta ca Promedia sa ajunga la o cifra de afaceri de un milion de euro.
"Piata in domeniul solutiilor IT evolueaza rapid, iar pentru a putea continua dezvoltarea de aplicatii software asocierea cu Brinel este mai mult decat benefica pentru noi. Stadiul de dezvoltare la care am ajuns necesita un parteneriat strategic.
Din acest punct de vedere oferta companiei Brinel a fost mai mult decat oportuna", a spus Victor Muresan, directorul general al Promedia Sibiu.
Compania Net Brinel S.A. si-a inceput activitatea in anul 1991 la Cluj-Napoca, avand ca principal domeniu de activitate furnizarea de solutii IT prin integrarea de software, hardware si comunicatii.
Brinel detine o retea nationala de 40 parteneri si sucursale proprii, 500 de clienti in portofoliu si are 155 de angajati.
Anul trecut grupul Brinel a inregistrat o cifra de afaceri de 19,5 mil. euro, iar pentru 2007 se estimeaza o crestere de 30%.
Brinel detine trei divizii, de asamblare PC si distributie, de dezvoltare si implementare software si de furnizare de solutii IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO