Business Hi-Tech

Breaking news. UiPath, compania începută de cinci români într-un bloc din Bucureşti, ţinteşte o evaluare de 26 miliarde de dolari prin listarea la New York, cu 9 miliarde sub pragul atins cu ultima finanţare. Compania vrea să strângă un miliard de dolari de la investitori

Breaking news. UiPath, compania începută de cinci...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2021, 16:11 3395

UiPath Inc., cel mai valoros start-up tech lansat din România, care acum are sediul în New York, vizează o evaluare de aproape 26 de miliarde de dolari în oferta publică iniţială din SUA , conform unui document depus de companie la autorităţile de reglementare, citat de Reuters.

Compania cu sediul în New York intenţionează să vândă 21,3 milioane de acţiuni la un preţ cuprins între 43 şi 50 de dolari pe acţiune, strângând aproximativ 1,06 miliarde de dolari. UiPath a fost evaluat la 35 de miliarde de dolari în timpul unei runde de finanţare la începutul acestui an.

Compania condusă de fostul angajat al Microsoft Daniel Dines a avut în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie 2021 venituri totale mai mari cu 81%, de 607,6 milioane de dolari, în timp ce pierderile nete s-au redus de la 520 de milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari.

UiPath ajută la automatizarea sarcinilor repetitive şi de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane, un business care a explodat în pandemie pe fondul cererii de la marile companii.

În februarie, compania a strâns 750 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare care a evaluat-o la 35 de miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decât o evaluare într-o rundă de investiţii în iulie anul trecut.

Investitorii din ultima rundă au inclus Alkeon Capital, Coatue, Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global şi fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates Inc.

UiPath de va lista la New York sub simbolul „PATH”

Morgan Stanley şi J.P.Morgan sunt principalii aranjori ai ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO