Business Hi-Tech

BREAKING. Moneda digitală EGLD a spart pragul de 2 miliarde de dolari capitalizare. În doar o săptămână, preţul monedei lansate de românii de la Elrond Network s-a dublat la circa 124 de dolari

BREAKING. Moneda digitală EGLD a spart pragul de 2...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2021, 14:34 11960

Moneda digitală EGLD, lansată de sibienii de la Elrond Network pe blockchainul propriu, a atins o capitalizare de 2,1 miliarde de dolari pe parcursul zilei de duminică, 7 februarie 2021, conform datelor agregate de ZF.

Spre comparaţie, pe 29 ianuarie 2021, moneda atingea o valoare de piaţă de 1 mld. dolari, fiind pentru prima oară la această valoare, ceea ce înseamnă că într-o săptămână valoarea de piaţă a monedei lansată de Elrond Network din Sibiu s-a dublat.

Astfel, duminică la ora 14:40 preţul unei monede Elrond era de 121 de dolari pe unitate, echivalentul unei valori de piaţă de 2,055 miliarde de dolari, arată datele coinmarketcap.com, care calculează o medie între mai multe platforme. 

Compania de blockchain Elrond pregăteşte şi lansarea unui card. Ţinta pentru aplicaţia Maiar - un milion de utilizatori într-o lună. Urmăriţi o discuţie cu Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond Network în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Blockchain-ul Elrond îşi propune performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Ethereum şi Bitcoin în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii care pot fi procesate, cât şi costul acestora. 

Vezi povestea Elrond într-o emisiune ZF IT Generation din luna ianuarie, înainte de lansarea Maiar şi de spargerea pragului de 1 miliard de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO