Business Hi-Tech

Bolt intră cu serviciul de livrare mâncare Bolt Food în Europa şi ameninţă felia Uber Eats pe încă un segment de business

Bolt intră cu serviciul de livrare mâncare Bolt Food...

Autor: Alex Ciutacu

21.08.2019, 11:12 470

Competiţia pe piaţa de livrare a mâncării din Europa se intensifică din ce în ce mai mult după ce Bolt, principalul rival al Uber pe mai multe pieţe europene, a anunţat că lansează miercuri propriul serviciu de livrare în Tallinn, Estonia – unde are sediul central.

Startup-ul estonian a anunţat că va extinde serviciul în Letonia, Lituania şi Africa de Sud anul acesta, înainte de a intra în mai multe pieţe din Europa şi Africa în 2020.

Bolt, cunoscută până de curând drept Taxify, îşi face intrarea într-un segment deja aglomerat şi plin de competitori. Uber Eats şi startup-ul Deliveroo susţinut de Amazon apelează la strategii agresive de expansiune în regiune, în timp ce britanicii de la Just Eat au făcut un pas înspre consolidare şi au decis să fuzioneze cu olandezii de la Takeaway.com – ceea ce va da naştere la cea mai mare companie de livrări mâncare din lume, excluzând piaţa din China.

Compania vrea să capitalizeze cu noul serviciu pe cei 25 de milioane de utilizatori existenţi şi să ofere preţuri mai mici decât competitorii, a spus Jevgeni Kabanov, chief product officer Bolt.

Bolt a ales o abordare similară şi pe pieţele de ride-hailing, oferind reduceri la curse şi comisioane mai mari pentru colaboratori pentru a atrage şoferi şi clienţi.

Unicornul estonian, care a fost evaluat anul trecut la 1 miliard de dolari, operează în prezent în 30 de ţări, printre care şi România.

Printre investitorii din spatele startup-ului se numără producătorul auto german Daimler şi compania de ride-hailing din China Didi Chuxing.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO