Business Hi-Tech

Bolt a crescut echipa din departamentul de software development pe care îl are în România cu 12 angajaţi , ajungând la 50 de oameni. „Plănuim o creştere a echipei cu încă 30-40% pentru anul viitor”

Bolt a crescut echipa din departamentul de software...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.10.2020, 17:23 105

Divizia de software development a platformei de mobilitate Bolt, care deserveşte toate subsidiarele din Europa ale companiei, a ajuns la 50 de angajaţi, după ce în cele nouă luni ale anului în curs, jucătorul a angajat circa 12 salariaţi noi. Planurile Bolt pentru anul viitor vizează creşterea echipei din departamentul de software development cu încă 30-40%, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

„În prezent, suntem 50 de colegi în divizie. Jumătate lucrează la sistemele de hărţi geografice necesare aplicaţiei de mobilitate, iar cealaltă jumătate lucrează la aplicaţia Bolt Food”, a spus Horia Coman, şeful diviziei de software development din cadrul Bolt.

El spune că cei 50 de specialişti din România dezvoltă soluţii, funcţionalităţi ale platformei, aplicaţii şi servicii noi pentru toate subsidiarele europene Bolt, iar anul acesta au fost implicaţi în proiectele de lansare a serviciilor de livrare de mâncare şi de închiriere a trotinetelor electrice în mai multe oraşe de pe continent.

„Condiţiile sociale şi de piaţă ne-au impulsionat anul acesta să lansăm servicii noi în multe ţări europene, echipa noastră a susţinut tehnologic toate aceste lansări, în multe cazuri în timp record, iar în continuare lucrăm la menţinerea platformelor şi adăugarea de noi caracteristici.”

Angajaţii companiei s-au adaptat rapid cu regimul de telemuncă, având în vedere faptul că şi înainte de începerea pandemiei exista posibilitatea de a lucra de la distanţă şi că activitatea diviziei presupunea, oricum, interacţiune virtuală cu colegi din alte ţări europene.

„Am făcut un salt de la 20% dintre colegi lucrând în sistem work from home la 100%, funcţionând fără întrerupere la nivel de procese şi tehnologie. Avem colegi care s-au întors în oraşele natale sau chiar în alte ţări, unde aveau familiile, iar nivelul de muncă a rămas neschimbat. Elementul de noutate a fost cel de recrutare şi de pregătire iniţială”, a adăugat Horia Coman.

În România, lansarea Bolt Food a presupus integrarea rapidă a sute de parteneri din HORECA şi a mers mai mult pe plăţile cu cardul. Pe segmentul de ride-hailing, Bolt a creat un sistem de hărţi intern, care a permis completarea hărţilor existente cu repere şi străzi lipsă, spun reprezentanţii.

În prezent, activitatea companiei se împarte între serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), serviciile de închiriere de trotinete electrice şi cele de livrare de mâncare (Bolt Food). Pe plan local serviciile Bolt sunt disponibile în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO