LIVE: ZF AGROPOWER - CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FIRMELE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ÎN CONTEXTUL CREŞTERII COSTURILOR DE PRODUCŢIE? Ce soluţii sunt pentru a eficientiza costurile de producţie?
Business Hi-Tech

Bogdan Ivănel, co-founder & CEO Code4Romania: Societatea civilă rezolvă problemele tuturor. Trebuie să construim o societate viabilă care să facă faţă la provocări

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

Bogdan Ivănel, co-founder & CEO al Code4Romania, spune că pentru ca o societate să poată să facă faţă provocărilor aduse de situaţii precum pandemia de COVID-19, este necesară dezvoltarea unei societăţi civile viabile, care la rândul ei se construieşte pe o infrastructură puternică.

„Societatea civilă rezolvă problemele tuturor. Cred că în aceste aproape şapte luni de pandemie am văzut foarte bine acest lucru, cu cât reuşim să contruim o societate civilă viabilă, cu atât răspunsul acesteia poate fi mai sănătos. Code4Ro proiectează, produce şi administrează infrastructura civică din România din 2016”, a spus Bogdan Ivănel, în cadrul videoconferinţei ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

 

Alte declaraţii

 

În contextul actual, am dezvoltat ecosistemul pentru ameliorarea efectelor generate de contextul pandemic. Un ecosistem construit în timp record, cu ajutorul guvernului României. Am suplinit un gol instituţional într-o situaţie de criză. Există o lipsă de infrastructură tehnică pe care a trebuit să o suplinim.

Pe data de 10 martie, când am trimis oferte de sprijin spre guvernul României, infrastructura tehnică nu exista. Într-o situaţie de criză era greu pentru guvern să poată să acţioneze agil. Putea să dezvolte intern aceste instrumente digitale sau să meargă într-un proces de achiziţie publică şi să cumpere din piaţă. În România, guvernul a avut ca avantaj faptul că noi am putut să intervenim. Este greu să găseşti un actor care să ofere un astfel de sprijin fără să ceară nimic în schimb, în lipsa unei incapacităţi a statului de a se mişca rapid.

Trebuie să aducem oameni de proiecte în procesul de digitalizare.

Prin activitatea noastră creştem capacitatea societăţilor civile şi a instituţiilor din România. Ducem o muncă de educare şi a finanţatorilor sectorului societăţilor civile. Încercăm să punem pe masă tehnologii bine gândite, care funcţionează în masă.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.