LIVE: ZF Live Special: Ce va însemna guvernanţa corporativă post-pandemie care trebuie să se raporteze la conceptul ESG?
Business Hi-Tech

Bogdan Belciu, Partner Boston Consulting Group: Trebuie să punem la dispoziţia consumatorilor mai multe servicii digitale şi să creştem gradul de digitalizare la nivelul populaţiei

ZF Digital Summit `20

În contextul pandemiei de COVID-19, care a mutat multe procese şi multe activităţi ale companiilor din diferite sectoare economice în mediul online, infrastructura digitală şi reţelele au nevoie de îmbunătăţiri pentru a face faţă traficului accelerat, a spus Bogdan Belciu, Partner Boston Consulting Group, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit `20.

„Cerinţele clienţilor evoluează, traficul creşte, reţeaua trebuie îmbunătăţită, este o presiune din partea cererii de a dezvolta reţeaua. Astfel, 5G este o necesitate. Trebuie să punem la dispoziţia consumatorilor mai multe servicii digitale şi să creştem gradul de digitalizare la nivelul populaţiei”, a spus Bogdan Belciu.

Însă, el a adăugat că se observă o încetinire a vitezei de investiţii, unele companii punând în aşteptare anumite proiecte din cauza contextului pandemic. „Este o presiune care vine din costurile de investiţie şi din venituri. Există o anumită încetinire a vitezei de investiţii, care este generată de tendinţa de scădere a profitabilităţii, de cererea mare de inovare şi dezvoltare. Trebuie să fie o balanţă între costurile mari şi acoperirea zonelor albe şi optimizarea taxelor, pentru a crea oportunitate şi pentru ca jucătorii de profil să investească mai departe.”

 
 

Alte declaraţii

Această problemă a apandemiei a împins digitalizarea României cu aproape 10 ani. Multe activităţi s-au mutat forţat în mediul online. Reţelele sunt pregătite să preia această sarcină suplimentară iar oamenii s-au adaptat uşor.

Tehnologiile evoluează foarte rapid, iar o dezvoltare eficientă a reţelei  5G implică şi dezvoltarea reţelei de fibră.

România are o oarceare disparitate între mediul rural şi cel urban, în mare conturate de mediul de business. Când operatorii extind reţeaua se duc acolo unde sunt şi clienţi. Zonele care nu sunt acum acoperite sunt cele în care puterea de cumpărare nu este suficient de mare.

Trebuie să existe această componentă de suport din partea guvernului, pentru a acoperi acele zone albe şi a crea fordabilitatea investiţiilor.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.