Business Hi-Tech

Blocaj la ANCOM: Arbitrul pieţei de comunicaţii şi servicii poştale nu mai are şefi

Blocaj la ANCOM: Arbitrul pieţei de comunicaţii şi...

Autor: Adrian Seceleanu

24.04.2017, 00:05 501

Autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM), care face regulile pe piaţa de aproape 4 miliarde de euro pe an a serviciilor poştale şi de telecom, se află de luni în blocaj în condiţiile în care guvernul şi preşedinţia nu au reuşit în ultima lună să numească un înlocuitor pentru fostul preşedinte Cătălin Marinescu, care şi-a înaintat demisia din funcţie.

În condiţiile în care instituţia nu are nici vicepreşedinţi, ANCOM va rămâne fără un ordonator de credite până în momentul în care guvernul şi preşedinţia se vor înţelege asupra noii echipe de conducere -  o situaţie fără precedent în istoria de aproape 15 ani a autorităţii. Conform legii, guver­nul propune preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM, iar preşedintele României este cel care face numirile în funcţie.

Procedura de selecţie a candidaţilor pentru conducerea ANCOM este una arbitrară, complet netransparentă, principala problemă a guvernului Grindeanu fiind, în acest moment, să propună oameni care să fie acceptaţi de preşedintele Iohannis. Spre exemplu, fostul premier Victor Ponta a încercat în 2015 să îl schimbe din funcţie pe Cătălin Marinescu cu Alexandru Petrescu, însă încercarea a eşuat pentru că nu a primit acordul de la preşedintele Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO