Business Hi-Tech

BlackBerry se pregăteşte să spună adio smartphone-urilor

BlackBerry se pregăteşte să spună adio smartphone-urilor

Autor: Marius Oncu

10.04.2014, 15:16 3506

"Dacă nu pot face bani din telefoane, nu am să rămân în această afacere", a declarat Chen într-un interviu acordat Reuters, adăugând că perioada de timp în care va fi luată o astfel de decizie este scurtă.

Şeful BlackBerry nu a furnizat detalii despre eventuala sistare a producţiei, dar a adăugat că se poate obţine profit şi din livrări anuale chiar şi de 10 milioane de unităţi.

În perioada de vârf, în anul fiscal 2011, compania a vândut 52,3 milioane de telefoane, în timp ce trimestrul trecut livrările au scăzut sub 2 milioane.

BlackBerry analizează şi investiţii sau parteneriate cu alte companii în domenii reglementate, precum cel al sănătăţii, financiar şi servicii juridice, întrucât toate acestea necesită un grad ridicat de securitate a comunicaţiilor.

Achiziţii mici care să suplimenteze oferta BlackBerry în privinţa securităţii sunt, de asemenea, posibile, a spus el.

Securitatea a devenit tot mai importană pentru companii şi guverne, după dezvăluirile privind programele ample de spionaj derulate la nivel global de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.

În martie, compania a raportat o pierdere de trimestrială de 423 de milioane de dolari şi scăderea cu 64% a veniturilor.

Planurile pe termen lung prevăd inclusiv intrarea BlackBerry pe piaţa conectării diverselor dispozitive electronice, de la electrocasnicele din bucătărie la la smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO