Business Hi-Tech

BlackBerry renunţă după 17 ani la producţia de smartphone-uri

BlackBerry renunţă după 17 ani la producţia de...

Autor: Adrian Seceleanu

29.09.2016, 00:00 1059

Compania canadiană BlackBerry, care a inventat smartphone-ul în 1999, va înceta să mai producă telefoane mobile recunoscându-şi practic înfrângerea în faţa Apple şi Samsung, şi se va concentra pe mult mai profitabilul business de dezvoltare de software, scrie Bloomberg. Producţia de terminale va fi externalizată către o companie din Indonezia, drum pe care compania a pornit acum câţiva ani când BlackBerry a semnat un contract cu Foxconn.

Firma din Indonezia se va ocupa şi de distribuţia de terminale BlackBerry. Investitorii au primit bine anunţul: acţiunile companiei au crescut cu peste 7% la bursa din Toronto.  „Am ajuns într-un punct de inflexiune în strategia noastră. Fundaţia noastră financiară este puternică iar pivotarea spre software ne va ajuta”, a declarat John Chen, directorul executiv al BlackBerry. Compania canadiană are acum o valoare de 4,5 mld. dolari, faţă de 80 mld. dolari în perioada sa de glorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO