Business Hi-Tech

BlackBerry obţine o finanţare de 1 miliard de dolari

BlackBerry obţine o finanţare de 1 miliard de dolari

Autor: Anca Dumitrescu

04.11.2013, 16:31 1312

Producătorul canadian de smartphone-uri renunţă astfel la un plan de atragere a unui cumpărător, anunţ în urma căruia acţiunile BlackBerry au scăzut cu aproape 19%, transmite MarketWatch.

BlackBerry va avea un nou preşedinte executiv, John S. Chen, care va răspunde de strategia companiei. Chen, care va fi director general interimar, a fost preşedinte şi CEO al companiei Sybase, începând din 1998.

Thorsten Heins a fost numit în funcţia de director general al BlackBerry la începutul anului trecut, în locul lui Mike Lazaridis şi Jim Balsillie, care au condus compania de la înfiinţarea acesteia.

În ultimele două luni şi jumătate, compania canadiană cu sediul în Waterloo, Ontario, a încercat să găsească un cumpărător şi a primit o scrisoare de intenţie din partea Fairfax Financial Holdings, în vederea preluării BlackBerry pentru 4,7 miliarde de dolari.

Fairfax trebuia ca până luni să finalizeze analiza situaţiei financiare a BlackBerry şi încerca să obţină finanţare pentru preluarea companiei, dar analiştii erau sceptici că va avea succes.

De preluarea BlackBerry s-au mai arătat interesaţi fondul Cerberus Capital Management, Lazaridis şi producătorul american de cipuri Qualcomm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO