Business Hi-Tech

BlackBerry ar putea fi scoasă la vânzare

Conducerea BlackBerry analizează mai multe variante privind viitorul companiei, inclusiv vânzarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Marius Oncu

12.08.2013, 17:32 593

Conducerea producătorului canadian de smartphone-uri BlackBerry a înfiinţat o comisie care va analiza opţiuni pivind viitorul companiei, inclusiv colaborări, parteneriate strategice, vânzarea şi alte posibile tranzacţii, pentru a aduce beneficii cât mai ridicate acţionarilor, potrivit MarketWatch.

BlackBerry a precizat că nu există garanţia că procesul va conduce la o tranzacţie.

Din comisie vor face parte directorul general, Thorsten Heins, şi mai mulţi membri ai board-ului director.

Deciza de a analiza opţiunile companiei vine după cinci ani în care BlackBerry a cedat teren pe piaţa smartphone-urilor în faţa Apple şi producătorilor de telefoane bazate pe sistemul de operare Android al Google.

BlackBerry, fosta companie Research in Motion, a înregistrat o scădere de 93% a preţului acţiunilor în ultimii cinci ani, iar anul trecut a raporat o pierdere de 646 milioane de dolari, faţă de un profit de 3,5 miliarde de dolari cu doi ani înainte.

Potrivit firmei de cercetare IDC, BlackBerry are o cotă de 2,9% pe piaţa smatphone-urilor, iar poziţia companiei se află constant sub presiunea telefoanelor pe platforme Android şi Windows Phone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO