Business Hi-Tech

Bittnet a încheiat primul trimestru cu venituri consolidate de 19,3 mil.lei, în creştere cu 21%.”Sunt cele mai bune rezultate pentru un prim trimestru din istoria noastră”

Bittnet a încheiat primul trimestru cu venituri...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2020, 12:02 402

Bittnet (BNET), un grup de companii cu activităţi de Educaţie şi integrare soluţii IT, listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat venituri consolidate de 19,3 milioane lei în primul trimestru, o creştere de 21% faţă de veniturile din primul trimestru al anului 2019.

„Rezultatele din T1 2020 sunt cele mai bune rezultate pentru un prim trimestru din istoria noastră. Începutul anului este, în general, cea mai slabă perioadă pentru noi când înregistrăm cele mai mici venituri. Anul acesta am fost nevoiţi să ne confruntăm suplimentar şi cu turbulenţele cauzate de pandemia care a lovit România la jumătatea lunii martie. Am reacţionat imediat prin adaptarea modelului nostru de afaceri, decizie ce ne-a ajutat la consolidarea poziţiei, deoarece clienţii noştri au fost deschişi să primească expertiza noastră pentru asigurarea continuităţii afacerilor. Prin urmare, am înregistrat o creştere a veniturilor cu 21% şi pentru prima dată în istorie, am încheiat un prim trimestru cu profit operaţional”, a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training şi Equatorial, a raportat venituri de 2,2 milioane lei, dublu faţă de primele trei luni din 2019, iar profitul operaţional a crescut cu 700.000 lei.

Odată cu instaurarea stării de urgenţă la mijlocul lunii martie, toate cursurile livrate de Bittnet Training şi Equatorial Gaming au fost migrate în format live-virtual. Doar 10% din clase au fost amânate sau anulate în a doua jumătate a lunii martie.

În ceea ce priveşte divizia de Tehnologie, Dendrio şi Elian au înregistrat o creştere a veniturilor cu 14%, ajungând la 17 milioane de lei. Profitul operaţional al diviziei a crescut cu 1,5 milioane lei faţă de primul trimestru al anului 2019.

Pentru 2020, Bittnet estimează venituri de 125 milioane lei şi un profit net de 2,5 milioane lei.

În primul trimestru din 2020, Grupul a asigurat şi semnat contracte în valoare totală de 30 milioane lei.

Bittnet a fost înfiinţat în 2007 în Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, oferind training IT şi soluţii IT în România şi în străinătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO