Business Hi-Tech

Bitdefender a asistat FBI şi Europol la închiderea a două pieţe de arme şi droguri

Bitdefender a asistat FBI şi Europol la închiderea a...

Autor: Mediafax

24.07.2017, 00:05 312

Echipele Bitdefender au colaborat cu FBI, DEA (Agenţia Americană de Combatere a Traficului de Droguri) şi Europol pentru anihilarea AlphaBay şi Hansa, pieţe clandestine unde se comercializau online peste 350.000 de bunuri ilegale, inclusiv arme de foc, droguri şi ameninţări informatice. AlphaBay şi Hansa erau prima şi respectiv a treia cele mai mari pieţe din DarkWeb la nivel global, cu vânzări de peste un miliard de dolari, arestarea administratorilor şi destructurarea grupărilor fiind o lovitură dură dată criminalităţii informatice şi una dintre cele mai complexe operaţiuni transfrontaliere din ultimii ani, arată un comunicat al companiei de securitate cibernetică Bitdefender.

Cele două platforme comerciale din DarkWeb, pagini de internet ascunse motoarelor de căutare tradiţionale, furnizau către sute de mii de clienţi bunuri şi servicii folosite în scop infracţional - arme de foc, droguri şi ameninţări informatice.

Fondatorul AlphaBay, un cetăţean canadian, a fost localizat şi arestat de autorităţi pe 5 iulie 2017, în Thailanda, unde trăia o viaţă de lux, iar de la faţa locului s-au confiscat milioane de dolari.

Simultan, mai multe servere au fost ridicate din Canada şi Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO