Business Hi-Tech

Bitcoin România are în plan să dezvolte o reţea de 300 de ATM-uri în acest an

Bitcoin România are în plan să dezvolte o reţea de...

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2021, 00:01 1420

Bitcoin România, platformă de tranzacţionare de criptomonede de pe piaţa locală, vizează să înregistreze 250.000 de clienţi până la finalul anului, mai mult cu 50.000 faţă de cât are în prezent. De asemenea, compania are în plan să ajungă la o reţea de 300 de ATM-uri în 2021 şi să adreseze segmentul ONG-urilor printr-un program-pilot desfăşurat în perioada pandemiei.

Platforma lansată în aprilie 2014 de fraţii Constantin şi George Rotariu este cea care în 2014 a adus primele ATM-uri crypto în Europa Continentală, între timp devenind cea mai extinsă astfel de reţea la nivel local. „Observăm o creştere rapidă a reţelei de ATM datorită succesului programului prin care partenerii pot lua un ATM în franciză“, afirmă Constantin Rotariu, cofondator şi COO al Bitcoin România. 

„Acest pas s-a dovedit a fi unul bun deoarece partenerii noştri sunt mulţumiţi de performanţele bancomatelor. Bitcoin România continuă să caute parteneri în toată ţara.”

Fondatorii companiei afirmă că provocările cele mai mari de la lansare şi până acum au fost cele legate de demistificarea Bitcoin. Printre cele mai importante parteneriate ale Bitcoin se numără cel cu Auchan, cele două companii având în plan ca anul acesta să deschidă ATM-uri în întreaga reţea de retail.

În magazinele Auchan sunt momentan zece ATM-uri pentru criptomonede. Fondatorii Bitcoin România estimează că moneda virtuală va creşte de la o valoare de aproximativ 61.000 de dolari în prezent la un milion de dolari în următorii cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO