Business Hi-Tech

Bistriţenii de la Datacor investesc peste 1,2 mil. euro în construcţia unei fabrici de fibră optică în parcul industrial Bistriţa-Sud. Fabrica va începe să producă din luna ianuarie 2021 şi va crea 20 de noi locuri de muncă

Bistriţenii de la Datacor investesc peste 1,2 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

28.08.2020, 11:00 482

Compania Datacor din Bistriţa, integrator de soluţii pentru infrastructuri inteligente, controlată de fraţii Bogdan şi Cristian Bilegan, investeşte 1,25 mil. euro în construcţia unei fabrici de fibră optică în parcul industrial Bistriţa-Sud, urmând ca la finalul acestui an să angajeze 20 de oameni.

Investiţia este finanţată prin fonduri europene în cadrul Programul Ope­ra­ţional Regional (POR 2.2), iar fabrica va înceape să producă din luna ianuarie 2021 pentru segmente de piaţă fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Net­works).

„Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea şi viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producţia de cabluri preconectorizate şi soluţii de conectică fibră optică.“, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO