Business Hi-Tech

BinBox Global Services, jucător pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii, se alătură startup-ului KNOSIS.AI, evaluat la 1,5 mil. euro, pentru a susţine dezvoltarea Inteligenţei Artificiale

BinBox Global Services, jucător pe piaţa serviciilor de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.10.2020, 12:10 667

KNOSIS.AI, marketplace ce pune la dispoziţie o platformă de antrenare a algoritmilor de computer vision, pentru a replica inteligenţa umana, a fost evaluat la 1,5 milioane de euro, în urma obţinerii unei investiţii.

„Obţinerea acestei investiţii ne obliga moral de a educa oamenii cu privire la Inteligenţă Artificială. Am dorit să prezentăm adevărată faţă a Inteligenţei Artificiale (AI): un aliat care augmenteaza capacităţile cognitive ale omului, un instrument care ne ajută să devenim cea mai bună versiune a noastră, multiplicată exponenţial, capabilă să de/codifice obiecte/persoane/realităţi cu care intră în contact. Ne propunem să ducem mai departe misiunea de a democratiza Inteligenţă Artificială şi de a o pune în slujba omului pentru a redobândi încrederea, controlul şi coerenţa Noii Lumi Digitale”, a spus Bogdan Bocse, Co-Founder KNOSIS.AI.

Start-up-ul românesc KNOSIS.AI lucrează împreună cu ENVISAGE.AI, ce permite efectuarea de videoconferinţe integrând AI, şi cu ong-ul DeepVISS (Deep Vision Interoperability Specification Standard), colecţie open-source de resurse ce asigură soluţii uniformizate şi inter-operabile de computer vision şi machine learning care pot fi integrate în orice organizaţie.

Celor trei companii li s-a alăturat BinBox Global Services, în calitate de partener de business pentru a susţine demersurile de cercetare şi dezvoltare ale echipei tehnice.

„Am ales să investim în KNOSIS pentru că Inteligenţa Artificială nu este doar o opţiune facultativă, ci devine una imperios necesară pentru continuitatea business-urilor, pentru buna funcţionare a activităţii instituţiilor şi chiar rezolvarea sarcinilor personale ori anticiparea schimbărilor într-o lume incertă, cu care aproape că nu mai ţinem pasul fără ajutorul tehnologiei. Credem cu tărie că digitalizarea impusă de pandemie trebuie continuată şi dusă la un alt nivel. România are resurse intelectuale şi, mai recent, susţinere financiară pentru a deveni un HUB al tehnologiei şi Inteligenţei Artificiale recunoscut la nivel internaţional. Prin combinarea resurselor KNOSIS.AI cu resursele Azure Stack Hub oferite de BinBox putem ajunge împreună furnizori foarte puternici pe piaţa de tehnologie din România”, a spus Costi Neacşu, CCO BinBox Global Services.

Astfel, cei patru jucători propun soluţii bazate pe tehnologii precum computer vision şi machine learning - care stau la baza solutiilor de Inteligenţă Artificială şi permit computer-ului să înveţe neasistat în baza unor patern-uri de imagini/date introduse iniţial de om-, Smart OCR - Smart Optical Character Recognition - care permite recunoaşterea, digitalizarea şi procesarea imaginilor, documentelor text şi PDF-, IoT - Internet of Things - soluţii software custom, integrând senzori şi algoritmi AI şi machine learning care monitorizează, analizează, raportează şi acţionează în timp real.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO