Business Hi-Tech

BinBox Global Services investeşte în start-up-ul KNOSIS.AI şi îl evaluează la 1,5 mil. euro

BinBox Global Services investeşte în start-up-ul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.10.2020, 12:00 189

Furnizorul de servicii de telecomunicaţii Binbox Global Services, cu afaceri de 12 mil. lei în 2019, a investit în start-up-ul KNOSIS.AI, un marketplace ce pune la dispoziţie o platformă de antrenare a algoritmilor de computer vision, pentru a replica inteligenţa umana, evaluându-l astfel la 1,5 milioane de euro, conform unui anunţ al companiilor.

„Am ales să investim în KNOSIS pentru că Inteligenţa Artificială nu este doar o opţiune facultativă, ci devine una imperios necesară pentru continuitatea business-urilor, pentru buna funcţionare a activităţii instituţiilor şi chiar rezolvarea sarcinilor personale ori anticiparea schimbărilor într-o lume incertă, cu care aproape că nu mai ţinem pasul fără ajutorul tehnologiei. Credem cu tărie că digitalizarea impusă de pandemie trebuie continuată şi dusă la un alt nivel. România are resurse intelectuale şi, mai recent, susţinere financiară pentru a deveni un HUB al tehnologiei şi Inteligenţei Artificiale recunoscut la nivel internaţional.

Prin combinarea resurselor KNOSIS.AI cu resursele Azure Stack Hub oferite de BinBox putem ajunge împreună furnizori foarte puternici pe piaţa de tehnologie din România”, a spus Costi Neacşu, CCO al BinBox Global Services. „Ne propunem să ducem mai departe misiunea de a democratiza inteligenţă artificială şi de a o pune în slujba omului pentru a redobândi încrederea, controlul şi coerenţa noii lumi digitale”, a spus Bogdan Bocse, Co-Founder KNOSIS.AI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO