Business Hi-Tech

Belgienii de la Cegeka, prezenţi şi pe piaţa din România, fac o achiziţie în Chişinău

Belgienii de la Cegeka, prezenţi şi pe piaţa din...

Autor: Roxana Rosu

21.10.2021, 00:00 50

Furnizorul belgian de soluţii IT Cegeka, prezent şi pe piaţa din România, preia dezvoltatorul de soft DAS Solutions în Chişinău, Moldova, printr-un contract de asset deal, şi vrea să ajungă la o echipă locală de 200 de programatori. Cegeka preia 25 de angajaţi şi 12 contracte cu clienţi la nivel internaţional.

Cele două companii nu dezvăluie detaliile financiare ale achiziţiei. DAS Solutions creează şi dezvoltă produse software pentru clienţi internaţionali din domeniul finanţelor şi al asigurărilor, instituţii de stat şi e-commerce.

„Această achiziţie înseamnă o consolidare a poziţiei noastre în Moldova. Prin această colaborare, ne extindem echipa din Moldova cu noi colegi calificaţi care au cunoştinţe tehnologice avansate”, precizează Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

Strategia de viitor a Cegeka este să continue extinderea la nivel european, inclusiv în România şi Moldova.

Cu peste 5.000 angajaţi la nivel de grup în Europa, dintre care mai mult de 700 în România şi Moldova, Cegeka este prezentă pe piaţă românească din 2011. Cegeka România a raportat afaceri de 32 mil. euro în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO