Business Hi-Tech

BBC Online: bate vantul schimbarii

07.07.2004, 00:00 23

Compania britanica BBC isi va restructura portofoliul de site-uri web in urma unui recent raport intern, care a aratat ca unele dintre acestea concureaza la un nivel prea mare anumite site-uri comerciale cu profil asemanator.
BBC a anuntat deja ca va inchide cinci site-uri, printre care unul dedicat unui joc gen "Divizia Fantastica", un portal de jocuri online si un site pentru iubitorii de telenovele.
Autorul raportului critic, Philip Graf, a spus ca jocul de fotbal virtual si site-ul de divertisment al BBC nu erau "suficient de diferite fata de alternativele comerciale existente, sau erau asociate in mod inadecvat cu interesul public".
Diverse companii de media din Marea Britanie au protestat in ultimul timp cu privire la faptul ca BBC, care este finantata dintr-o taxa platita de cetateni, intra in mod incorect in competitie cu sectorul privat.
Analiza cu privire la oportunitatea inchiderii unor site-uri este inca un proces aflat in derulare, a declarat Ashley Highfield, directorul departamentului New Media de la BBC.
"Vom analiza absolut toate site-urile. Toate vor fi privite din perspectiva interesului public", a spus Highfield. In afara de cele cinci site-uri deja puse "pe linie moarta", BBC a redus resursele alocate catre alte trei site-uri, destinate publicului interesat de stiinta, lifestyle si sfaturi pentru cresterea copiilor.
Cu toate ca se anunta restructurari serioase in portofoliul de site-uri, directorul de departament Highfield a spus ca nimeni nu va fi dat afara, pentru moment, toti cei care lucrau la site-urile inchise urmand sa fie transferati in alte parti in interiorul grupului.
O alta directie de dezvoltare anuntata de Highfield se refera la transformarea site-ului BBC intr-un instrument mult mai accesibil si celor care nu sunt familiarizati cu Internetul.
"Ne vom adresa si celeilalte jumatati dintre cetateni, cei care nu sunt foarte interesati de comunicarea digitala", a spus el.
Tessa Jowell, secretar de stat pentru cultura al guvernului britanic, a declarat ca BBC are la dispozitie patru luni pentru a anunta in mod oficial toate restructurarile facute ca urmare a raportului condus de Philip Graf.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO