Business Hi-Tech

Băsescu: Corespondenţa eletronică a românilor poate fi monitorizată de către SRI

Băsescu: Corespondenţa eletronică a românilor poate...

Autor: Octavian Calei

16.06.2013, 13:03 2340

Corespondeţa electronică a românilor poate fi monitorizată de către Serviciul Român de Informaţii (SRI), a spus Traian Băsescu în cadrul emisiunii televizate „După 20 de ani”, transmisă în direct duminică, 16 iunie.

Întrebat fiind dacă nu l-ar deranja dacă serviciile americane de informaţii i-ar citi e-mail-ul, şeful statului a spus că în mediul electronic nu se mai discută despre confidenţialitate absolută.

„Ţipăm că structurile de securitate ar avea acces la corespondenţă dar nu ne deranjează furnizorul de servicii care oricând poate să privească în corespondenţa noastră. Aici suntem puţin demagogi. Dar eu mă las pe mâna lui Google, a funcţionarilor, a inginerilor de la Google, dar dacă aflu cumva că serviciile de securitate îşi permit să aibă acces la 10% adrese supravegheate, nu-mi convine”, a spus şeful statului.

„Nu am niciun dubiu că statele trebuie să îşi asigure un nivel de capacităţi de a supraveghea siguranţa care să fie în pas cu cetăţenii care atentează la siguranţa  statelor democratice”, a spus preşedintele României.

Băsescu a declarat că SRI-ul are posibilitatea de a monitoriza corespondenţa oricărui român.

„Dacă are mandat, da, poate”, a spus Traian Băsescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO