Business Hi-Tech

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din China lucrează la ochelarii inteligenţi similari celor realizaţi de Google

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare...

Autor: Andreea Anghel

04.04.2013, 17:53 698

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din China lucrează la un prototip de ochelari inteligenţi similari celor realizaţi de Google, care vor folosi funcţii îmbunătăţite de recunoaştere a feţei şi de căutare de imagini, scrie Reuters.

Cunoscuţi sub numele de cod “Proiectul Baidu Eye”, ochelarii sunt testaţi în interiorul companiei şi nu se ştie încă dacă vor ajunge să fie comercializaţi, a spus Kaiser Kuo, purtătorul de cuvânt Baidu. De asemenea, el a precizat că ochelarii vor fi montaţi pe o cască radio care va avea un mic ecran LCD cu o cameră foto prin care utilizatorii vor putea să facă poze, să caute informaţii pe internet prin comenzi vocale şi să recunoască persoane, întrucât camera instalată va avea funcţia “face recognition”.

“Ce poţi face cu o cameră foto, de exemplu să faci o poză unei vedete şi apoi să o cauţi în baza de date Baidu, vei putea face şi cu acest dispozitiv portabil”, a completat Kaiser Kuo.

Ochelarii Google au fost puşi deja la dispoziţia primilor entuziaşi pentru testare, prin intermediul programului Glass Explorer, în cadrul căruia un număr limitat de utilizatori au putut să se înscrie pentru a testa dispozitivul. Prin ochelarii Google utilizatorii pot trimite în timp real imagini şi videoclipuri prietenilor şi de asemenea pot utiliza funcţii asemănătoare celor de pe calculatoare.

Purtătorul de cuvânt al Baidu a spus că orice comparaţie a proiectului lor cu cel al Google este prematură având în vedere că Baidu nu s-a decis încă dacă va comercializa sau nu produsul.

Tehnologia portabilă este ultima tendinţă în domeniul tehnologic, iar marile companii, precum Apple sau Google vor lansa astfel de dispozitive, fiind încrezători că utilizatorii vor căuta din ce în ce mai mult să stea conectaţi la lumea digitală fără să fie limitaţi la un spaţiu fix, precum biroul de acasa sau de la serviciu. Şi Apple lucrează momentan la un dispozitiv portabil –un ceas inteligent care va avea funcţii similare unui iPhone şi care va fi realizat din sticlă curbată, a scris New York Times în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO