Business Hi-Tech

Axigen si-a marit bugetul de promovare la 100.000 de euro dupa schimbarea actionariatului

Axigen si-a marit bugetul de promovare la 100.000 de euro dupa schimbarea actionariatului

Oana Bornaz, CEO al Gecad Technologies: "In aprilie va fi prima 'confruntare' cu noii investitori, dupa intrunirea preliminara in care s-a stabilit planul de afaceri pentru 2008. Atunci vom putea discuta cand si cum se va intampla listarea sau daca se pune problema vanzarii unui alt pachet de actiuni.

24.03.2008, 20:29 40

Bugetul alocat activitatilor de promovare si marketing pe plan international ale Gecad Technologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen, a urcat anul acesta la peste 100.000 de euro, ulterior investitiei de 2 mil. euro in companie a consortiului din care fac parte fondurile Cisco Growth Fund III si Global Finance.
"Odata cu intrarea in actionariat a noilor investitori, cea mai mare schimbare s-a resimtit la nivelul investitiilor in marketing", a declarat pentru ZF Oana Bornaz, directorul executiv al Gecad Technologies, care a precizat ca firma va participa intr-un timp foarte scurt la un numar de targuri internationale dedicate furnizorilor de servicii internet, principala tinta a solutiei Axigen.
Circa 80% din vanzarile de 300.000 de euro inregistrate de solutia de mesagerie anul trecut au fost realizate in afara Romaniei, regiunea care a generat cele mai multe venituri fiind Asia-Pacific.
Luna aceasta, Gecad Technologies a participat la WebHostingDay din Germania, unde a avut o prezentare impreuna cu compania de virtualizare Parallels, cu care a incheiat recent un parteneriat de distributie. In aprilie si mai vor urma Gartner IT ChannelVision (Italia), ISPCON (Statele Unite) si NinaIT (Canada), iar tot in luna aprilie compania va organiza la Bucuresti un seminar pe tema mesajelor electronice nesolicitate (spam), a precizat Bornaz.
In urma participarii la evenimentele de pe continentul nord-american, compania va stabili daca va deschide sau nu o reprezentanta in Statele Unite. Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comertul electronic, are deja un birou in orasul Mountain View din Silicon Valley.
Bornaz a mai precizat ca asteapta in luna viitoare prima evaluare a activitatii Gecad Technologies dupa schimbarea structurii actionariatului. "In aprilie va fi prima 'confruntare' cu noii investitori, dupa intrunirea preliminara in care s-a stabilit planul de afaceri pentru 2008. Atunci vom putea discuta cand si cum se va intampla listarea sau daca se pune problema vanzarii unui alt pachet de actiuni", a spus ea, adaugand ca nu se asteapta ca listarea pe piata de capital sa se realizeze anul acesta.
O alta prioritate pentru Gecad Technologies o constituie cresterea numarului de angajati din domeniul tehnic, compania avand in plan lansarea unui numar de produse software anul acesta.
Gecad are in prezent peste 60 de salariati si intentioneaza sa recruteze inca 20 de persoane pana la sfarsitul anului. Potrivit anunturilor publicate pe site-ul companiei, sunt in prezent noua posturi pentru care compania cauta oameni.
Anul acesta, compania intentioneaza sa lanseze versiunea pentru Windows a solutiei Axigen, precum si alte doua module pentru Axigen Mail Server, care ii vor adauga functionalitati noi pentru furnizorii de servicii internet. Oficialii companei nu au dorit sa ofere mai multe detalii. Gecad lucreaza in prezent si la o noua solutie care va facilita citirea mesajelor electronice pe mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO