Business Hi-Tech

Avocaţii de la Filip & Company au asistat DIGI în vânzarea tuturor operaţiunilor sale din Ungaria, într-o tranzacţie de 625 de milioane de euro

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital din cadrul Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital din cadrul Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

02.12.2021, 10:51 245

Casa de avocatură Filip & Company a asistat grupul DIGI în procesul de vânzare a DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure către compania 4iG, care activează pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria.

Tranzacţia s-a încheiat luni, 29 noiembrie, valoarea investiţiei ajungând la 625 de milioane de euro.

“Aceasta tranzacţie este de departe cea mai mare tranzacţie de M&A a unei firme româneşti în afara României, este cea mai mare tranzacţie românească din acest an şi, cred, şi cea mai mare din Ungaria. Dar toate aceste lucruri se datorează eforturilor prin care DIGI a reuşit să construiască în 23 de ani cea mai avansată reţea de comunicaţii din Ungaria şi să câştige încrederea clienţilor din această ţară. Sper ca DIGI să continue să aibă succes şi în afara ţării şi acest lucru să îi inspire şi pe ceilalţi antreprenori români să aibă curaj să ducă lucrurile bune pe care le fac aici şi pe plan internaţional”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital din cadrul Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan (partener) şi Olga Niţă (partener) asistaţi de Anca Bădescu, Rebecca Marina, Andrei Konya şi Andreea Dinu.

Freshfields Bruckhaus Deringer a asistat vânzătorul în legatură cu aspectele de lege engleză, iar Szecskay a acordat asistenţă în legatură cu legea maghiară.

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România.

Digi este listat la Bursa de Valori Bu­cureşti şi are o capitalizare de 3,57 mld. lei (722 mil. euro). La nivelul anului 2020, abonaţii Digi pe piaţa din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel naţional şi unităţile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. Tot atunci, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO