Business Hi-Tech

Aveti un site? Incercati-va puterile pe internetics.ro !

05.09.2001, 00:00 18



Start in cursa pentru desemnarea celui mai bun, celui mai frumos, celui mai inventiv roman de pe web. Incepand de ieri si pana pe 20 septembrie, cei care doresc sa se inscrie la primul festival romanesc al site-urilor- Internetics- o pot face la adresa www.internetics.ro.

Chiar daca premiile festivalului nu au o valoare financiara, ele au o valoare simbolica, premiantii beneficiind de o mai buna recunoastere pe piata romaneasca, dupa cum a declarat directorul proiectului, Dan Popov.

"Nu este ceva absolut original, asemenea festivale fiind destul de obisnuite in lume, a declarat Popov pentru Ziarul Financiar. "Ne-am inspirat dintr-un festival irlandez, Spider Awards si acest lucru ne-a fost de folos deoarece este vorba de un festival national, dar si din festivalul international Webby Awards, care ne-a ajutat in definitivarea criteriilor. Speram ca aceasta combinatie sa inregistreze un succes suficient de mare, astfel incat sa conduca la organizarea unor editii viitoare."

Site-ul conceput special de catre agentia Grapefruit Design nu va inceta sa existe dupa festival, a mai spus Popov. Astfel, acesta ar urma sa devina o baza de date substantiala pentru cei interesati, deoarece potrivit estimarilor organizatorilor, in competitie ar urma sa intre, in medie, aproximativ 500 de participanti.

Deja ieri, in prima zi a concursului, pe site se inscrisesera N3X media, Wizard Med!a, Romanian IT Professionals Job Database, TEST, Forumul R.A.C.L.A. Online, thedot.net, Xanthine si laur.gridinoc.com.

Taxa de inscriere in festival, indiferent de categorie, este de 10 dolari pentru persoane fizice si de 20 de dolari pentru companii.

"Speram ca acest festival sa ofere o viziune mult mai clara asupra Internetului din Romania si sa puna la punct un sistem de valori cu lideri recunoscuti, care deja exista, dar se izbesc de tot felul de obstacole, dintre care unul este contestarea," a mai spus Popov.

Directorul directiei de strategie si dezvoltare a societatii informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Adriana ?icau, a adaugat ca MCTI a lansat, de asemenea, un concurs pentru cel mai bun proiect e-Government. Proiectele pot fi trimise pe adresa office@mcti.ro.

Unul din partenerii strategici ai festivalului este firma KPNQwest, care va asigura infrastructura necesara prin intermediul DataCenter-ului sau instalat pe circuitul de fibra optica de 34Mb/s ce face legatura cu inelul estic al retelei pan-europene de fibra optica EuroRing a KPNQwest.

Stabilirea categoriilor din concurs au fost stabilite cu ajutorul firmei de consultanta si dezvoltare de proiecte Contact Net.

La festivitatea de premiere ce va avea loc pe 13 octombrie, vor fi premiate urmatoarele categorii: Cel mai bun site B2B, Cel mai bun site B2C, Cel mai bun site de afaceri internationale, Cel mai bun site financiar, Cel mai bun site de joburi, Cel mai bun magazin virtual, Cel mai bun branding online, Cea mai buna campanie de advertising online, Cel mai bun site de stiri, Cel mai bun creator de web design al anului, Cel mai bun site personal, Cel mai bun site comunitar sau de grup, Cel mai neconventional site si Cel mai bun site de umor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO