Business Hi-Tech

Averea lui Zuckerberg creşte cu 5,5 miliarde de dolari, după rezultatele bune ale Facebook

Averea lui Zuckerberg creşte cu 5,5 miliarde de dolari,...

Autor: Marius Oncu

28.01.2016, 17:17 1864

Zuckerberg a urcat astfel într-un top global al miliardarilor pe locul al şaselea, potrivit Bloomberg.

Creşterea acţiunilor Facebook a urcat averea lui Zuckerberg la aproximativ 47 miliarde de dolari, suficient pentru a-i depăşi pe fraţii Charles şi David Koch, care au puţin peste 45 de miliarde de dolari fiecare.

Cei cinci miliardari care se menţin deasupra lui Zuckerberg sunt Bill Gates, Amancio Ortega, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Carlos Slim. Averile acestora nu au avut în ultima lună o evoluţie la fel de fericită ca cea a lui Zuckerberg. Cei cinci miliardari au pierdut cumulat 24 miliarde de dolari, din cauza scăderilor înregistrate în ianuarie pe marile burse ale lumii.

Veniturile reţelei de socializare Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la 17,93 miliarde de dolari, şi au depăşit aşteptările analiştilor, în contextul în care numărul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,59 miliarde, în cea mai mare parte de pe dispozitive mobile.

În trimestrul al patrulea, veniturile au crescut cu 52%, la 5,8 miliarde de dolari. Creşterea Facebook din trimestrul al patrulea a fost susţinută de rezultatele mai bune ale companiei din vânzarea de publicitate pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO