Business Hi-Tech

Aurel Neţin, şeful Lenovo România: În trim. II s-a livrat în România cel mai mare număr de PC-uri din ultimul deceniu. „După izbucnirea crizei întâi s-au cumpărat computerele ieftine iar apoi s-a cumpărat tot ce era pe stoc“

Aurel Neţin, country manager, Lenovo România: La început, trăind în România, s-a vândut tot ce era mai ieftin, după care s-a vândut tot. Chiar s-a vândut tot.

Aurel Neţin, country manager, Lenovo România: La început, trăind în România, s-a vândut tot ce era mai ieftin, după care s-a vândut tot. Chiar s-a vândut tot.

Autor: Adrian Seceleanu

02.11.2020, 08:30 1821

Boom şi pe tablete: „În trim. II din 2020 am comandat aproape cât s-a cumpărat în toată România în 2019“.

Vânzările de computere din Ro­­mânia au fost în al doilea tri­­mestru din acest an la cel mai ridicat nivel din ultimul de­­ceniu, în condiţiile în care ce­­rerea pentru tehnologie a explodat pe fon­dul crizei sanitare provocate de Covid-19, când companiile, şcolile, administraţia s-au trezit că trebuie să funcţioneze de la distanţă.

„Am fost curios să văd ce s-a întâmplat în România în ultimii 10 ani de zile. Am găsit situaţia mea internă - trimestrul trecut (trim. II calendaristic) s-a livrat în România cel mai mare volum de PC-uri din ultimii zece ani - 174.000 de PC-uri. A mai fost ceva apropiat în 2014 - 152.000 de PC-uri. Deci la nivel de România recordul din al doilea trimestru calendaristic probabil a fost depăşit în 2008, înainte de criză, când volumul de PC-uri vândute s-a dus de la un milion de unităţi la 500.000, în anul 2009. Este o creştere stelară“, a declarat într-un interviu pentru ZF Aurel Neţin, country manager al subsidiarei locale a Lenovo, liderul pieţei locale de PC-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO