Business Hi-Tech

Ati pregatit banii?

Ati pregatit banii?
25.09.2004, 00:00 18

Ca sa nu pareti inca o data depasit tehnologic in fata progeniturilor, go4it! va vinde un pont: japonezii de Nintendo vor trimite si in Romania in primavara anului viitor noua consola de jocuri Nintendo DS. Particula DS vine de la inovatia Nintendo de a inzestra consola cu doua ecrane (Dual Screen).



Trebuie sa stiti ca primele jocuri video au fost create de Nintendo in colaborare cu Mitsubishi Electric in anul 1977. Erau jocuri pe televizor alb negru si se numeau simplu: TV Game 15 si TV Game 6. De atunci au urmat o serie de descoperiri, o multime de ore de munca pentru a se ajunge la Nintendo DS.



Nintendo DS are un design clamshell si este un pic mai mare decat un PDA. Are doua ecrane color, sensibile la atingerea cu un stylus, avand diagonala de 7,62 cm fiecare. In plus, consola va putea comunica fara fir, prin tehnologie Wi-Fi, cu alte console DS pentru jocul in sistem multiplayer. Are doua procesoare (unul pentru fiecare ecran), boxe si un microfon prin care se vor da comenzi vocale la unele jocuri. Smecheria e ca pe fiecare ecran ruleaza o imagine diferita: de pilda intr-un joc cu masini, pe unul din ecrane apare pista, iar pe celalalt, harta.



Deja producatori de jocuri ca Electronic Arts, Square Enix, Capcom, Atari, Sega, Activision, Konami, Namco, Ubisoft, Vivendi Universal Games sau THQ au inceput sa creeze versiuni pentru noua consola. S-au adunat aproximativ 60 nume de jocuri ca GoldenEye, Need for Speed Underground, Madden NFL, Viewtiful Joe, Rayman si SpongeBob SquarePants.



Din pacate va trebui sa asteptati primavara lui 2005 pentru a cumpara propriul Nintendo DS din Romania. Daca nu mai aveti rabdare, puteti da o fuga pana in tarile mai rasarite unde va ajunge inca din acest an.



Pret estimativ: 145 euro
www.nintendo-europe.com




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO