Business Hi-Tech

AT&T evaluează o achiziţie pe o piaţă mare din Europa

Autor: Adrian Seceleanu

18.01.2013, 00:00 225

Gigantul american AT&T, cu venituri anuale de aproximativ 114 mld. dolari, evaluează posibilitatea de a realiza o achiziţie în Europa, a KPN Olanda sau a Everything Everywhere - din Marea Britanie, pentru a compensa rata scăzută de creştere din SUA, scrie Wall Street Journal.

Managementul companiei are în acest moment deschiderea de a evalua un operator de pe o piaţă europeană majoră, aşa cum sunt Marea Britanie, Germania sau Olanda. "Dacă va avea loc, tranzacţia va fi realizată până la finalul anului", adaugă WSJ. Acţiunile KPN, care este controlată în proporţie de aproape 30% de miliardarul mexican Carlos Slim, au crescut cu aproape 4% pe bursă. Niciuna dintre companiile menţionate de WSJ nu au comentat informaţiile. Analiştii cred că o asemenea achiziţie ar avea sens, însă nu cred că AT&T are vreo şansă să cumpere KPN.

"Slim are deja 30% din KPN şi eu nu cred că el va vinde acum, el este un investitor pe termen lung. AT&T nu are nicio şansă să cumpere KPN", a declarat pentru Reuters analistul Jos Versteeg de la banca olandeză Theodoor Gilissen. "Poate că vor putea cumpăra ceva de la Telefonica."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO