Business Hi-Tech

Asociaţia softiştilor din România lansează un index al companiilor de outsourcing IT

Asociaţia softiştilor din România lansează un index...

Autor: Corina Mirea

29.10.2013, 20:21 1267

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS) lansează în această lună un catalog al companiilor dezvoltatoare de software sau furnizoare de servicii asociate la cerere, pentru a promova jucătorii din industrie la nivel internaţional.

„România este un lider regional recunoscut în zona de dezvoltare software şi a fost clasificată mereu în ultimii ani în topurile furnizorilor de servicii de externalizare IT realizate de companiile mari de consultanţă. Câteva dintre ingredientele care au făcut România una dintre destinaţiile atrăgătoare pe acest segment sunt abilităţile tehnice şi pasiunea pentru programare, o cultură a comunicării deschise şi abilităţi lingvistice foarte bune şi, nu în ultimul rând, una dintre cele mai bine dezvoltate infrastructuri de comunicaţii“, spune Sorin Găvănescu (foto), vicepreşedinte ANIS, responsabil de zona de outsourcing.

Valoarea pieţei de outsourcing IT din România a fost de 380 mil. euro anul trecut, cea mai mare pondere a veniturilor fiind generată de serviciile IT (peste 60%), potrivit reprezentanţilor ANIS.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO