Business Hi-Tech

Asociaţia companiilor de soft: Paşii făcuţi de stat spre digitalizare sunt insuficienţi. Ecosistemul start-up a crescut doar cu eforturi private, paralel cu politicile publice; avem nevoie de noi facilităţi fiscale, la fel ca ţările din jur

Asociaţia companiilor de soft: Paşii făcuţi de stat...

Autor: Adrian Seceleanu

07.01.2021, 13:00 208

♦ Mari proiecte precum cel de cloud guvernamental nu sunt scrise în ton cu tehnologiile momentului, ci riscă doar să creeze depozite de echipamente ♦ Programatorii vor fi răsfăţaţi în continuare peste tot pe glob aşa că guvernul ar trebui să aibă grijă să nu-i piardă pe cei locali, avertizează puternica Asociaţie a Companiilor de Soft (ANIS).

România a făcut o serie de paşi în direcţia digitalizării sta­tului în 2020 însă aceştia nu au fost suficienţi şi nu sunt parte a unui plan coerent care să ajute la expansiunea industriei de IT până la a ajunge la o pondere de 10% din PIB în perioada următoare - în contradicţie cu evoluţiile de la nivel global şi chiar din unele ţări din regiune, consideră repre­zentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), care gru­pează aproximativ 140 de firme cu 41.000 de angajaţi şi afaceri de 3,6 mld. euro pe an.

„S-au văzut paşi în 2020 spre digitalizare în contextul crizei sanitare care a forţat distanţarea fizică. Digitalizarea a jucat un rol important, s-au făcut paşi pe mai multe paliere, în digitalizarea relaţiilor de muncă, digitalizarea serviciilor publice şi a educaţiei dar şi a sănătăţii, cele două sectoare afectate puternic de această pandemie. Însă noi considerăm că fie nu s-au făcut paşi suficienţi, fie paşii făcuţi nu au fost neapărat în direcţia potrivită“, a declarat în cadrul unui interviu pentru ZF Alexandra Tamaş, public affairs manager în cadrul ANIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO